Nordic - Skyddsstövlar från Crosslander

En stövel är inte bara en stövel

Ceramic Mid är en ny varm och bekväm skyddsstövel med lågt skaft för proffs som är ute när vi andra är inne.

En stövel är inte bara en stövel och det ställs idag större krav på skydd, än att en stövel bara skall vara vattentät. Arbete sker i de mest skiftande miljöer. Det kan vara i mörker, på hala underlag, i sträng kyla eller med frätande ämnen. ”För att tillgodose kraven på säkerhet, hållbarhet och komfort gäller det därför, att för rådande arbetsförhållanden välja rätt produkt” säger Per Skaar på BootCompany. ”För att motsvara kraven har vi i vårt produktprogram fyra olika gummikvalitéer. Neopren/naturgummi, Polyuretan, PVC och Etylvinylacetat (EVA). Med dessa kan vi hjälpa användarna att få bästa arbetsskydd med minsta miljöpåverkan”, fortsätter Per.

Bästa miljöval är vår EVA-stövel Nordic. En lätt och bekväm skyddsstövel utvecklad för användning inom bygg, sanering och underhåll. Stöveln har mycket god moståndskraft mot kemikalier, vilket gör den speciellt lämplig vid gjutningsarbeten. Den klarar även oljor och rengöringsmedel. Reflexband runt skaftet ökar säkerheten. Skydd med spiktramp i komposit och ståltåhätta. Även vid sträng kyla är stöveln varm. Komfortzon mellan ca -20º C - +10º C. EVA klarar låga temperaturer (ner till minus -70º C).

Nordic är tillverkad i miljövänligt EVA-gummi, som inte avger farliga gaser vid tillverkning eller destruktion. Med en återvinningsbar och tvättbar socka i textil som foder, är Nordic även marknadens bästa miljöval. Nordic finns hos ledande återförsäljare bl.a. Ahlsell.

Producerad av Webwise