Teknisk information stövlar

Teknisk information

- Läs om varför du ska välja Grub's skor och neoprenstövlar.

Gemensamt för alla Grub's stövlar är, att de är isolerade med neopren (Insu-Foam Ultra, Chloroprene). Neopren är ett vattentätt material, som används i dykares torrdräkter. Chloroprene är extra tåligt och flexibelt och överlägset andra neopren i SBR-skum (Styrene Butadiene Rubber). Chloroprene kan töjas upp till 300 % och över tid förlorar det efter kompression endast 7 % av sin spänst.

Sulor och skaft är utvecklade för att ge bästa grepp, komfort och värmeisolering. I Grub's sortiment finns yttersulor från Vibram och Trax med Hexzord-mönster i kombination med dämpande och isolerande Duralite mellansulor. Alla Grub's neoprenstövlar har löstagbar innersula i 6 mm luftpolymer (Nitrocell). För extra stabilitet och vridstyvhet har Grub’s även ett epoxyhärdat mellanlägg i sulorna, vilket även förstärker tå och häl.

Överdelen på alla Grub's är täckta med 2 mm naturgummi, som skyddar mot skador i svårforcerad terräng. Naturgummit spricker inte och gör att stöveln håller minst lika länge som gamla traditionella neoprenstövlar.

Läs mer om:

Grub's värmeteknologi - Grub's Technology™ »

Om sulorna som används på Grub's stövlar »

Producerad av InternetEx