Skyddsstövlar - Ceramic

Välj skyddsstövlar anpassade för jobb och väder!

Arbetar man utomhus är halksäkra sulor och bra isolering mot kyla och väta viktigt. Spiktramp- och tåskydd är självklarheter, men i många miljöer ställs krav även på olje- och kemikalieskydd. Våra stövlar är tillverkade i olika gummimaterial vilket belastar miljön på olika sätt.

För att göra bästa miljöval, läs mer här.

Stål eller komposit

Tåhätta och spiktramp i stål eller aluminium drar till sig kyla. Skydd i kompositmaterial isolerar bättre och blir snabbt varmt.

Kyla

Arbetar man i kyla skall man givetvis välja ett par skyddsstövlar med hög isoleringsförmåga. Är isoleringen luftig och mjuk blir stöveln extra bekväm och värmen stannar kvar även när man rör sig.

Sula

En sula skall ge tillräckligt stöd. Den skall också ge svikt och fjädring, så att varje steg man tar också ger energi till nästa steg. En stötabsorberande sula avlastar även rygg, höftleder och knän. En bra mellansula är ofta gjord i lättvikt EVA-plast eller annan inbyggd luftabsorbent. Det är en fördel om stöveln har en löstagbar innersula. Den formar sig efter foten och gör stöveln extra bekväm och minskar risken för kondens.

Vikt

Visst är det bekvämt med lätta stövlar. Men låg vikt innebär inte alltid att stöveln är bekväm. Prioritera svikt och fjädring framför låg vikt.

Skaft

Skyddsstövlar med ett vikbart flexibelt skaft ger hög komfort och kan vikas ner för att lufta stöveln. En stövel med lågt skaft har lägre vikt och blir smidigare att gå i. Stöveln blir också lättare att ta av och på.

Storlek

En för stor stövel ger ofta skavsår och strumpan brukar hamna långt framme vid tån. Välj en storlek som motsvarar egen normal skostorlek. Vid arbete i kyla bör man dock för vissa stövlar i vårt sortiment välja en större storlek med plats för socka.

Läs mer om:

Producerad av Webwise